Pályázat

2020-1.1.1-KKV-START-2020-00044 projektazonosítójú, KKV START INNOVÁCIÓ felhívás alapján „A modern könyvelés támogatása mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokkal” projekt

Az elnyert támogatás összege: 15.045.000 Ft
Támogatás mértéke:
60%
A projekt fizikai tervezett befejezésének tervezett napja:
2022.01.03.

A pályázat szerződésszáma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00044

A pályázat címe: A modern könyvelés támogatása mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokkal

A kutatás-fejlesztés eredményeként létrejött egy web-alapú alkalmazás prototípusa, amely képes NAV-adatbázisok (számlák) beolvasására, támogatja adott cég számlatükrének leképezését, segíti a számlák kontírozását, vagyis – ez a fejlesztés legfőbb eredménye – gépi tanuló algoritmusok felhasználása révén segíti az automatizált kontírozást.
Mivel a könyvelésben nem lehet hibázni, célkitűzés volt a 100%-os minőség biztosítása. Ennek megfelelően került a rendszerbe beépítésre a ROC (Receiving Operating Characteristics) elemzés, mint KPI (Key Performance Indicator).
A felhasználó autentikációt egyelőre nem tartalmazó alkalmazás online elérhető és tesztelhető. A szükséges adatok (számla adatok, számlatükör) megadása után a tanuló algoritmus indítható, a tanulási algoritmus inicializálható. A rendszer eredményessége már a második hónap számla adatainak betöltésével tesztelhető.
A rendszer részét képezi a tanulási algoritmus hatékonyságát mérő ún. ROC-görbe integrálása is, amely révén pontosan megadható a nem helyesen osztályozott számlák száma és aránya. Míg az eredeti célkitűzés a 100%-os, hibamentes automatizált kontírozás volt, ez a cél csak határértékben érhető el. A feladat jellegét tekintve elengedhetetlen a folyamatok humán kontrollja, a kimenetek tételes ellenőrzése (amely lépés egyébként nélkülözhetetlen a tanulási algoritmus folyamatos fejlesztéséhez is).
A fejlesztés eredménye egy web alapú rendszer formájában jött létre és érhető el. A rendszer képes egy adott cég számlatükrének és havi számla adatainak fogadására, a tanulási folyamat támogatására, a háttérben futó osztályozás minőségének mérésére.
Az első tapasztalatok alapján továbbfejlesztési ötletek is születtek, ezek megvalósítása szintén folyamatban van.

Clinical Trials

Our core business is design, evaluation and reporting of clinical trials. You can find more details with clicking the icon.

Web Based Solutions

Several important web based solutions – avilable as Software as a Service (SAsS) – were developed during the decades. Please check our eLearning, eCRF or SFE planner solutiond for further details. 

Other Research Activities

Besides clinical trials we, at Planimeter are also a frequent participant in support of post-marketing studies, epidemiological surveys or medical device related research. 

Data Science

Our general data science can also be applied outside of pharma sector. Methods like forecast, simulation, personalised communication, pattern recognition, etc. requires high level statistical knowledge. 

Focus on Statistics

We at Planimeter has a strong focus on statistics we do not have a monitoring department we do not do field work. This feauture makes us capable to collaborate with other CROs without data management or statistical resources. 

Contact Us

+36 30 933 89 20

76 Váci út, Budapest, Hungary

Monday-Friday: 8am – 5pm (CET)

Get Started

If you are interested in any of our services/products, please book a date for further information.